Obavijesti 13.08.2023.

RADOVI U SAKRISTIJI I KRIPTI

Prije nekoliko dana je u sakristiji crkve Velike Gospe promijenjen ormar za struju koji je bio zastario. Novi ormar je uređen prema sadašnjim standardima i sigurnosnim mjerama. Također su u kripti postavljena nova rasvjetna tijela. Nedavno je u sakristiji napravljen i novi ormar za misno ruho, kaleže i ostalo. Posebno hvala Stipi Sikiriću i Vici Bugariji koji su ga gratis sastavili.

PROSLAVA VELIKE GOSPE I SV. ROKA

Uskoro ćemo proslaviti svetkovinu Velike Gospe i sv. Roka. Za to se pripremamo trodnevnicom (krunica, ispovijed, sv. Misa). Na svetkovinu Uznesenja BDM sv. Misa će biti u: 8:00; 10:30 i u 18:30 sati (Misu i procesiju predvodi vlč. Mario Tomljanović, gen. vikar iz Rijeke), a na svetkovinu župnog zaštitnika sv. Roka sv. Misa će biti u 8:00 (predvodi don Mario Karadakić); u 10:30 (Misu i procesiju predvodi nadbiskup Milan Zgrablić), te u 18:30 sati (predvodi Župnik).

                      PROCESIJA NA DAN VELIKE GOSPE I SV. ROKA

Procesija je vanjski izričaj naše vjere i znak naše pobožnosti, te ona treba biti dostojanstvena. Zato sve molimo da se s pobožnošću uključe u procesijski hod moleći i pjevajući. Kip Velike Gospe (zbog njegove težine i visine) će nositi muškarci. Stoga molimo da se javi njih šest ili osam ili više koji žele nositi Gospin kip, te da se obuku u bijele košulje i po mogućnosti u tamnije hlače. Nositelji barjaka neka budu dostojanstveno obučeni (ne trebaju biti jednako obučeni). To isto vrijedi i za procesiju na dan sv. Roka. Moramo unaprijed znati tko će nositi kip, a ne da zadnji čas tražimo naokolo. Isto tako red u procesiji neka stvarno bude red. Vjernici koji su u procesiji od križa do kipa trebali bi ići u dva špalira, jedan iza drugoga. Kod parkiranja auta pazite da to ne ometa procesiju.Upozorite turiste!

                                         ŽENIDBENE NAPOVIJEDI

Na sakrament sv. ženidbe se pripremaju Mirko-Ivan Čolina, rođ. 1998. u Tomislavgradu od oca Radoslava i majke Franke r. Ćurić, iz župe Crno i Mirjana Šimunić rođ. 1997. u Zadru od oca Vinka i majke Ljerke r. Širinić, iz naše župe. Vjenčanje je 18. kolovoza u crkvi Velike Gospe u 17:45 sati.

         OPROŠTAJ OD DOSADAŠNJEG ŽUPNIKA I  DOČEK NOVOGA

Dosadašnji župnik don Zdenko Milić će slijedeće nedjelje zadnji put kao župnik Bibinja predvoditi nedjeljne Mise i oprostiti se od župljana Bibinja, a u nedjelju 27. kolovoza će nastupiti novi župnik don Valter Kotlar. Na Misi u 10:30 sati će ga u službu uvesti kancelar Nadbiskupije don Marin Batur.

 

Similar Posts

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)