Obavijesti 02.07.2023.

RASPORED BOGOSLUŽJA – A

 

Nedjelja, 2. srpnja – 13. nedjelja kroz godinu

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u  8:00 sati, te u 10: 30 sati.  Večernja za pokojne na Novome groblju u 18:30 sati.  Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 19:30 sati.  

 

Ponedjeljak, 3. srpnja – sv. Toma apostol   

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 8:00 sati. (zajedničke nakane)

 

Utorak,  4. srpnja

Sv. Misa u crkvi sv. Roka u 8, 00 sati.

 

Srijeda,  5. srpnja – sv. Ćiril i Metod, zaštitnici Europe

Sv.  Misa u crkvi Velike Gospe u 8:00 sati.

                                          

Četvrtak,  6. srpnja

Sv. Misa u crkvi sv. Roka u 8:00 sati.

Ispovijed u crkvi Velike Gospe od 19:30 do 20:30 sati

 

Petak,  7. srpnja   (prvi petak posvećen presv. Srcu Isusovom)

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 8:00 sati.  

Klanjanje u crkvi Velike Gospe u 21:00 sati (animira zbor mladih)

 

Subota,  8. srpnja   

Sv. Misa u 8:00 sati u crkvi sv. Roka.

 

Nedjelja, 9. srpnja – 14 .nedjelja kroz godinu

Sv. Mise u crkvi Velike Gospe u:  8:00; 10:30  i u 19:30 sati.

 

 

 

 

KOMUNA NUNIĆ

U nedjelju 2. srpnja, dolaze u našu župu mladići iz komune „Mondo nuovo“ u Nuniću. Oni će na kraju Mise posvjedočiti o svojoj borbi protiv ovisnosti. Ispred crkve će prodavati svoje rukotvorine od čega se uzdržavaju. Pozivamo vas da kupite njihove suvenire, a isto tako da pozovete one koji imaju problema s raznim ovisnostima da čuju njihovo svjedočanstvo i kako se boriti protiv ovisnosti.

 

  1. NEDILJICA U VRANI

Prve nedjelje u srpnju, tj. 2. srpnja slavi se u Vrani sv. Nediljica, mučenica. Toga dana dolazi u Vranu mnoštvo hodočasnika. Misu u 11:00 sati predvodi nadbiskup zadarski mons. Milan Zgrablić, a u 18:00 sati je Misa i blagoslov djece.

 

HODOČAŠĆE U ISTRU, PADOVU I TRSAT

Zadarska nadbiskupija organizira godišnje hodočašće za sve vjernike, svećenike, redovnike i redovnice od 12. do 14. listopada 2023. godine. Ide se u Istru, Padovu i na Trsat.

U četvrtak, 12. listopada, polazak je iz Zadra u ranim jutarnjim satima prema Istri u Svetvinčenat, mjesto rođenja i ukopa bl. Miroslava Bulešića. Istog dana će se posjetiti i Eufrazijeva bazilika u Poreču.

U petak, 13. listopada iz Istre se kreće prema Padovi u svetište sv. Ante gdje će biti sv. Misa i u svetište sv. Leopolda Bogdana Mandića.

U subotu, 14. listopada, iz Istre se putuje na Trsat gdje će biti sv. Misa, te povratak.

Smještaj je u hotelu „Plava laguna“ u Poreču. Sobe su dvokrevetne. Cijena hodočašća s prijevozom i dva polupansiona iznosi 200 eura. Hodočašće se organizira za 500 osoba. Prijave su do 1. rujna ili do popunjenja broja mjesta. Prijave su u župi uz akontaciju od 50 eura.

 

  1. ĆIRIL I METOD

Sv. Ćiril, monah i Metod, biskup su rođena braća iz Soluna i apostoli među Slavenima. Oni su zaštitnici Europe uz sv. Benedikta. Živjeli su u 9. stoljeću. Oni i njihovi učenici su djelovali među slavenskim narodima za koje su preveli svete knjige na staroslavenski jezik i tako udarili temelje slavenskoj pismenosti. S njima je povezano i glagoljsko pismo koje se je najduže upotrebljavalo u Hrvatskoj. Tu staru tradiciju želimo sačuvati u onoj mjeri koliko je to moguće. U našim župama sačuvani su mnogi rukopisi koje su glagoljicom pisali svećenici glagoljaši, kao i staro glagoljaško pjevanje koje želimo što više sačuvati i u našoj župi.

Similar Posts

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)